Slido

By in Interactie op augustus 17, 2017

Met Slido kan je live vragen stellen en polls aanmaken in je les. De webapplicatie werkt a.d.h.v. ‘events’. Per event kan je via de gratis versie maximaal drie vragen aanmaken. Deze vragen kan je presenteren via de presenter view. Gebruikers kunnen vervolgens vragen stellen en stemmen op polls door een event code in te geven op www.sli.do.

Wanneer een leerling of student een vraag stelt via de applicatie, kunnen anderen de vraag omhoog stemmen. Als leerkracht kan je vragen presenteren en uitlichten door erop te klikken. Wanneer vragen beantwoord zijn, kan je deze archiveren zodat ze niet meer zichtbaar zijn.

Slido bevat drie soorten vragen: multiple choice, open text en ratings. Het handige aan ‘open text’ is dat resultaten ook als wordcloud weergegeven kunnen worden. Van alle vragen en antwoorden worden analytics bijgehouden. Zo heb je achteraf een duidelijk overzicht van populaire onderwerpen en meest actieve deelnemers.

Kortom, Sli.do is een erg handige manier om digitale interactie in je les te brengen. Wanneer je creatief omgaat met de beperkingen van de gratis versie, kan je de vragen en meningen van je klasgroep aanschouwelijk in kaart brengen.

Links

Officiële website
Tutorial: Sli.do aanmaken


 

Social media

32-facebook 32-twitter 32-youtube-2 32-linkedin

 


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *